dimarts, 6 de març del 2018

PERSONATGES DEL CERVELLÓ DEL SEGLE XIX

A finals del segle XIX l’economia cervellonina va tenir un creixement bastant important, fins al punt que molt sovint a Cervelló se l’anomenava “la petita Amèrica”.
El creixement econòmic va ser motivat, en bona part, per un seguit de personatges que al llarg del segle XIX van deixar petjada en la seva tasca laboral, social,  política o religiosa.
Per tant el llibre, que he escrit:

[PERSONATGES DEL CERVELLÓ DEL SEGLE XIX]

És un treball enfocat a  recordar les persones i fer memòria de la seva vida i, per què no? De la seva obra.
Per exemple un dels personatges que hi surt biografiat és un mossèn de Cervelló dels anys 1800-1835. Ens referim a Antoni Puigbert Romagosa. Quina relació hi ha entre aquest mossèn i la Guerra del francès (1808-1814) esdevinguda a Cervelló? I la pubilleta de can Pi, biografiada per Pitarra? Va existir mai aquesta pubilleta? I si va existir, de qui era filla i quan va néixer? Com neixen les indústries i els comerços de Cervelló i qui en són els artífex? I qui eren els de cal Xandri o els Pau-Poch o cal Capeta o cal Tomàs Forner, per citar alguns dels comerços més característics de la població?
Tots aquests interrogants els podreu desencallar en l’edició del llibre de Josep Llurba Rigol.

Personatges de Cervelló del segle XIX és un recull biogràfic de persones que en el seu dia van fer quelcom: positiu o negatius per al poble de Cervelló.
Per tant, i pensant que el llibre pot contribuir a mantenir viva la història del nostre poble de Cervelló, em plau dir-vos que les vostres aportacions i suports seran ben agraciades.
Per donar-hi suport només necessiteu 30 segons i tres passes.
Entreu a:
A la banda dreta cliqueu a APORTACIÓ i indiqueu l’aportació que hi voleu aportar.